Użytkownik
Dziewczyny, prośba o sugestie i pomoc. Moja córka nie za bardzo lubi chyba zabawki. Najbardziej lubi przedmioty użytku codziennego.
czym takie roczne dziecko może/chce, a być może powinno się bawić? Co się u Was sprawdziło?
Małe dziecko dużo może ale nic nie musi młody nie ma jeszcze roku ale sprawdził się u nas tunel, taki materiałowy rozkładany do przechodzenia, póki co pełza w nim, ale potem wraz z rozwojem bobasa może posłużyć do różnych zabaw (w zestawie był tez namiot) Możesz spróbować zbudować tunel w domu z krzeseł i koca i sprawdzić czy córeczka będzie w ogóle zainteresowana. Ja myślę o prostych klockach na pierwsze urodziny, również w myśl zasady że się na dłużej przydadzą.
Administrator
u nas teraz hitem jest szczeniaczek uczniaczek. moja corka jest muzykalna, ten szczeniaczek ma fajne piosenki a najwieksza radosc dla nie jest taka, ze potrafi sama je wlaczyc:-)
ale faktycznie, dostala kilka fajnych (moim zdaniem) zabawek typu laptop edukacyjny, garnuszek klocuszek, telefonik... i nie chce. książeczki rulez:-)
Użytkownik
Mamy tego pieska. Jak dla mnie i męża niestety . Lu lubi go, bo spiewa i gra.
Ksiazeczki - przejawia zainteresowanie, ale preferuje luźne kartki o gazety jak sobie organizuje biuro na podłodze .
Klocki to bardzo dobra myśl! Myslalam o jakichs sorterach?
Też mam w planach sorter, wydaje mi się że taki prostszy do załapania przez malucha to taki, który ma otwory na jednej powierzchni, czyli nie dokoła, chodzi o to aby dziecko miało wszystkie opcje widoczne. Widziałam maluchy które się szybko zniechęcały pchając klockami trochę na oślep, ale wracały do tego jak trochę podrosły Ja chyba najpierw zrobię prosty domowy sorter - wytnę w pudełku dwie dziury: malutką ( na kasztany) i dużą (na piłeczki) i zobaczę czy młody załapie o co w tym chodzi..